اختصاصی/ افق آیندهپژوهی راهبردی/ میشل گوده از چهرههای سرشناس آیندهپژوهی اروپا است و بسیاری از پژوهشها و پروژههای بزرگ در این منطقه، متأثر از اندیشهها و روش او هستند. وی متولد 1948 میلادی و عضو فرهنگستان فناوری و دانشکده هنرها و کسب و کار فرانسه است.
گوده پس از اخذ دکترای ریاضیات و آمار از دانشگاه سوربن در سال 1974 میلادی و سالها فعالیت و کسب تجربه در حوزههای صنعتی و اقتصادسنجی، در دهه 1980 میلادی به عنوان مشاور آموزشی و تحقیقاتی به همکاری با کمیسیون اروپایی پرداخت و در این زمان، به اهمیت و ضرورت برنامهریزیهای کلان و راهبردی و جایگاه آیندهپژوهی آگاه شد. این فعالیتها به تدوین کتاب بسیار معروف «راهنمای دورنگری و آیندهنگری» در سال 1985 میلادی انجامید که به بسیاری از زبانهای مهم دنیا ترجمه شده است. کتاب موفق دیگر او «از پیش بینی تا عمل: مقدمهای بر آیندهنگری راهبردی» چاپ یونسکو (1994 میلادی) است.
در دهه 1990 گوده تلاش خود را معطوف به ترکیب سه نگره عمده ذیل آیندهنگاری کرد: دگراندیشی، تعامل و کارگروهی و کاربست روششناسی علمی. مهمترین دستاورد روششناسی گوده و همکارانش «روش تحلیل ساختاری» است که اغلب با نرمافزارهایMICMAC و MACTOR شناخته میشود.
در سال های اخیر، گوده و همکارانش بیش از هر چیز به بسط سناریونگاری بر اساس دیدگاههای مکتب پراسپکتیو و تحلیل موضوعات ملی و منطقهای پرداختهاند. گوده در مقدمه کتاب اخیر خود «آیندهنگری راهبردی» مینویسد: «باید به سراغ فلسفهای بنیادی از آیندهنگری برویم که در سراسر دنیا شناخته شده باشد.»
ماهنامه نامه آیندهپژوهی، شماره 18، اسفند 1393